Килиан Мбапе ще бъде новият капитан на Франция, потвърди старши треньорът

...
Килиан Мбапе ще бъде новият капитан на Франция, потвърди старши треньорът
Коментари Харесай

Потвърдено: Мбапе е новият капитан на Франция

Килиан Мбапе ще бъде новият капитан на Франция, удостовери старши треньорът Дидие Дешан. Селекционерът ще има потребност от нов водач за идните квалификации за Евро 2024 против Нидерландия и Република Ирландия, откакто Юго Лорис се отдръпна.

Лорис постави завършек на кариерата си в националния тим след Световното състезание, където Франция загуби от Аржентина на финала, а голмайсторът на шампионата Мбапе се счита, че има лидерски качества.

„ Има някои футболисти, които считам за подобаващи. Килиан е един от тях. Това решение ще мине през полемики с тях, преди да взема решение. Има отговорност по отношение на това да бъдеш капитан, с малко по-важна отговорност, само че желая да проведа тази полемика вътрешно, преди да взема решението си “, съобщи Дешан.

Дешан хвърли подозрение дали Адриен Рабио е подготвен да води „ петлите “. Той сподели за полузащитника на Ювентус: „ Дори и да има прочут опит, ние го познаваме добре, защото той има допустима форма на водачество. Но капитанът, не знам дали той в действителност го желае надълбоко в себе си. Адриен да остане подобен, какъвто е, ще бъде доста добре. "

Дешан остави отвън групата Аксел Дизази и Матео Гендузи, когато уточни 23 играчи за мачовете вкъщи против нидерландците на 24 март и като посетител против ирландците на 27 март.

Дебют ще създадат бранителя на Челси Уесли Фофана, полузащитника на Ница Кефрен Тюрам и вратаря на Ленс Брис Самба.

 Няколко играчи, които Дешан можеше да повика, са отвън терена заради травма, в това число Усман Дембеле, Пол Погба, Н`Голо Канте и Кристофър Нкунку.

Дешан сподели за Погба и Канте: „ Винаги оставам положителен и познавайки ги, те ще създадат всичко, с цел да станат конкурентни още веднъж. “

По отношение на квалификационната задача, пред която е изправена Франция, Дешан сподели: „ Не би трябвало да си споделяме, че към този момент сме се класирали за Европейското състезание, тъй като бяхме на финала на Световното състезание. Не би трябвало да лежим на лаврите си. “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР